Preskoči na glavni sadržaj
Lingua market

Obavijest o zaštiti podataka

Profiglota d.o.o. za poduku stranih jezika i prevođenje
Veslačka 4, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Tel: 01/ 3836-501, 3836-453 GSM:+385 912098153 Faks:+385 1 3836186 OIB: 25802444495

Izjava o privatnosti

Zaštita privatnosti:

Vaši su podaci važni. Važni su nama i znamo da su važni vama. Lingua Market posvećen je zaštiti podataka u skladu s najnovijim zakonima o zaštiti osobnih podataka i privatnosti. Također, želimo biti vrlo transparentni o tome koje vaše podatke prikupljamo, kako ih upotrebljavamo i kako možete kontrolirati ono što radimo s tim podacima.

O ovoj obavijesti

Ova obavijest o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i upotrebu vaših osobnih podataka od strane nas i stranaka koje smo mi ovlastili, kao što su naši dobavljači, partneri i agenti.

Uvjeti i pravila iz ove obavijesti također se primjenjuju na sve naše druge web stranice, softverske aplikacije i/ili medijske platforme koje vam omogućuju interakciju s našim sadržajem i uslugama putem, interneta mobilne ili Wi-Fi mreže.

Ova pravila o privatnosti opisuju podatke koje prikupljamo od Vas, ono što radimo s tim podacima, kao i našu praksu informacijske sigurnosti.

Podaci

Nakon što izvršite prijavu za našu uslugu, mi ćemo od Vas tražiti da nam date svoje podatke za kontakt - ime, adresu, telefonske brojeve, e-mail adrese te podatke u svezi s plaćanjem. Nadalje, kako biste što kvalitetnije koristili portal Lingua Market, po aktivaciji svoje pretplate potrebno je popuniti profil na portalu. Ako ne želite, niste obvezni dati nam ovu vrstu podataka kako biste koristili naše usluge. Ako nam se javite u svezi s korisničkom podrškom, možemo od Vas tražiti i podatke o Vašem operativnom sustavu, softveru i drugim tehničkim pitanjima. Kada posjetite našu web stranicu www.lingua-market.com, zabilježit ćemo Vašu IP adresu, vrijeme i trajanje posjeta te vrijeme i trajanje posjeta na stranicama koje pregledavate na našoj web stranici. Te podatke možemo povezati s Vašim osobnim podacima koje već posjedujemo. Također ćemo staviti kolačić (cookie) koji će nam Vas identificirati kao ponovljenog posjetitelja ili Korisnika prilikom posjeta na našoj web stranici. Niže pročitajte "Što je cookie". Taj kolačić možemo povezati s Vašim osobnim podacima koje već posjedujemo.

Korištenje osobnih podataka

Osobni podaci su u smislu ovih Uvjeta korištenja svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može identificirati, a koji osobni podaci su zaštićeni prema odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (eng. GDPR) i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

GDPR je naziv za Uredbu 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. godine o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka).

Vaše osobne podatke ćemo koristiti samo na sljedeći način:

  • u svrhu naplate i za pružanja korisničke podrške
  • u svrhu najave posebnih ponuda ili povremeno slanje nekih drugih informacija putem e-pošte
  • u svrhu poboljšanja i promocije naših usluga. Naprimjer, možemo koristiti podatke koje prikupimo putem korisničkih anketa, demografskih podataka i posjeta web stranicama za poboljšanje ili bolje usmjeravanje web stranica te za njihovu bolju prilagodbu Vašim osobnim potrebama.

Niti jedan Vaš osobni podatak nećemo staviti na raspolaganje trećoj strani, osim:

  • ustanovi za provođenje zakona ili regulatornoj ustanovi i to na njihov zahtjev,
  • osobi ili tvrtki koja preuzima naše poslovanje,
  • trećim osobama koje obavljaju usluge u naše ime (npr. platni promet) i to nakon što treća osoba prihvati da će Vaše osobne podatke držati u tajnosti,
  • ni u kojem slučaju nećemo proslijeđivati niti prodavati Vaše podatke u svrhu njihovog uključivanja u marketinške „mailing liste“ trećih osoba.

Korištenje neosobnih podataka

Skupne podatke o našim klijentima nećemo podijeliti s trećim osobama kao što su oglašivači ili dobavljači. Podaci koje unesete u Vaš profil na portalu Lingua Market dostupni su ostalim članovima/pretplatnicima portala Lingua Market.

Što je cookie

"Cookie" ili kolačić je alfanumerički identifikacijski broj koji je jedinstven za Vaš preglednik. Kolačić će prilikom posjete našoj web stranici prepoznati Vaš preglednik te će nam tako omogućiti da ga prilagodimo za Vas. Taj podatak nam pomaže da dizajniramo i organiziramo naše stranice tako da budu što lakše za snalaženje te da ih neprestano usavršavamo kako bismo što bolje zadovoljili potrebe naših sadašnjih i budućih korisnika.

Postoje različite vrste kolačića. U nekim slučajevima kolačići se automatski brišu kada korisnik zatvori svoj preglednik, a u drugim slučajevima kolačići se čuvaju dulje vrijeme i mogu se koristiti prilikom naknadne upotrebe Usluge.

Važno je znati: web stranica ne može dobiti pristup podacima kojima niste dali pristup i nikako ne može pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Ipak, ako ne želite da web stranica sprema bilo kakve podatke o tvojem surfanju unutar domene, uvijek možete promijeniti postavke svojeg web preglednika.

Kolačići su pohranjeni na vašem računalu i možete ih izbrisati u bilo kojem trenutku. Imajte na umu da ćete nakon brisanja kolačića na nekim web-lokacijama ponovo morati postaviti svoje postavke ili se ponovo prijaviti, a moguće je da će se funkcionalnost nekih stranica smanjiti ili u potpunosti prestati.

Važno je znati: Korištenje kolačića je sigurno. Kampanje putem e-pošte i telemarketinga nisu rezultat kolačića. Kolačići ne pohranjuju vašu adresu e-pošte ili telefonski broj niti izrađuju profil koji može pratiti korisnika uz pomoć kolačića.

Zaštita privatnosti djece

Naša usluga nije dostupna djeci ispod 18 godina i nećemo namjerno zadržati osobne podatke niti o jednoj osobi koja je mlađa od 18 godina.

Ažuriranje Pravila o privatnosti

Lingua Market (Profiglota d.o.o.) zadržava pravo izmjene ili nadopune ovih Pravila o privatnosti, odnosno bilo kojih drugih pravila ili procedura tvrtke i to u bilo kojem trenutku uz odgovarajuću obavijest korisnicima web stranice. Bilo koje izmjene ili dopune stupaju na snagu odmah po objavljivanju na stranicama.

Pristupom i korištenjem naših usluga prihvaćate uvjete iz ove Obavijesti o zaštiti privatnosti kao i pravila o upotrebi kolačića.

30.9.2019.