Preskoči na glavni sadržaj
Lingua market

Što je LINGUA MARKET?

LINGUA MARKET je specijalizirani portal za prevoditelje, sudske tumače i škole strane jezika i njihove usluge koji na jednom mjestu nudi mogućnosti umrežavanja prevoditelja, razmjene iskustava, pronalaska ili ponude novih poslova te oglašavanja usluga.

Portal je osmislila prevoditeljica iz poduzeća „Profiglota d.o.o.“ nakon više od desetljeća rada i ponude usluga prevođenja i poduke stranih jezika. Kada je shvatila da se ne samo ona, nego i njezini kolege susreću s istim ili sličnim izazovima, odlučila je na jednom mjestu povezati prevoditelje, sudske tumače i škole stranih jezika i ponuditi im mogućnosti proširenja poslovanja na specijaliziranom portalu, zatvorenom samo za registrirane prevoditelje, a u budućnosti i klijente.

Tko su članovi LINGUA MARKETA?

Naši članovi su prevoditelji, prevoditeljske agencije, sudski tumači i škole stranih jezika koji mogu izraditi svoje korisničke profile i međusobno izmjenjivati poslove, iskustva i savjete.

U budućem koraku razvoja, članovi LINGUA MARKETA bit će i sami potencijalni klijenti svakog prevoditelja, odnosno osobe koje traže usluge prijevoda ili poduke stranih jezika.

Zašto je nastao LINGUA MARKET?

Kao prevoditelji i/ili agencije za prevođenje često od svojih klijenata dobivamo upite za prevođenje koje ponekad zbog nedostatka vremena i preopterećenosti moramo proslijediti drugim kolegama. Ili su rokovi toliko kratki da radimo iznad svojih kapaciteta i dodatna pomoć bi nam itekako dobro došla. No, put do pronalaska prevoditelja često je dugotrajan i neuspješan jer mnogi od njih u danom trenutku nisu ili na raspolaganju ili im rokovi i cijena nisu prihvatljivi.

S druge strane, nama prevoditeljima se katkad dogodi da imamo „prazni hod“ u radu i da u tom trenutku možemo preuzeti prevoditeljski zadatak, ali baš tada nema upita i poslovanje stoji pa već osjećamo laganu nervozu.
Zvuči poznato?

Trebamo razmišljati i o potencijalnim novim klijentima. Kako njima olakšati put do nas? Kako im na jednom mjestu jasno prikazati koje usluge prevođenja i poduke nudimo i olakšati im potragu, odnoso uštedjeti vrijeme, a da ne moramo ulagati velike mjesečne iznose u marketing?

Uzevši sve to u obzir, shvatili smo da ne postoji jedan, specijalizirani kanal gdje bi prevoditelji mogli pronaći posao, a klijenti prevoditelje. Upravo zato je nastao LINGUA MARKET koji povezuje prevoditelje i klijente te odgovara na potrebe prevoditelja jednostavno i brzo – na jednom mjestu.

Što mogu pronaći na LINGUA MARKETU?

Zajednica prevoditelja

Prevoditelji se na našem portalu mogu međusobno povezivati, angažirati se na zajedničkim projektima prevođenja, prenositi znanja, razmjenjivati iskustva. Registrirani članovi mogu izraditi i uređivati svoj profil i na taj način se predstaviti i potencijalnim klijentima.

Oglasi

Hitno trebaš prijevod, ali ga ne stigneš napraviti? Imaš upit od klijenta za ovjereni prijevod s jezika s kojih ne prevodiš? Imaš slobodnog vremena i dobro bi ti došao dodatan projekt?

Objavi oglas u kojem možeš definirati jezike, rokove i cijenu ili pretraži oglase ostalih prevoditelja i javi im se s upitom.

Forum

Ne znaš kako prevesti određeni pojam? Želiš brzo i jednostavno prenijeti bitne informacije i novosti svojim kolegama?

Naš specijalizirani i zatvoreni forum omogućuje ti da se povežeš s ostalim prevoditeljima, zatražiš pomoć ili savjet ili jednostavno neobavezno prodiskutiraš s onima koji te najbolje razumiju. 😊

Jezični savjeti

Želiš biti informiran o novostima iz područja prevođenja ili pronaći jezične savjete? Želiš pisati savjete i dijeliti svoje znanje, ali nemaš kanal na kojem ih možeš predstaviti zainteresiranoj publici?

Naši savjeti vezani su uz terminologiju, pravopis, stilske savjete i sl. i namijenjeni su i prevoditeljima i potencijalnim klijentima.

Mogućnosti oglašavanja

Portal LINUGA MARKET svojim članovima, prevoditeljima, sudskim tumačima, agencijama za prevođenje i školama stranih jezika nudi mogućnosti oglašavanja. Javi nam se i složit ćemo ponudu u skladu s tvojim željama i mogućnostima.

Zašto se priključiti portalu LINGUA MARKET?

Specijalizirani portal

LINGUA MARKET namijenjen je prvenstveno prevoditeljima i njihovim potrebama. Izradi svoj profil i na jednom mjestu oglasi svoje usluge ili se poveži s ostalim prevoditeljima.

Razmjena iskustva

Pridruži se našoj zajednici prevoditelja i na specijaliziranom zatvorenom forumu razmjenjuj iskustva i zatraži savjete svojih kolega.

Oglasi za prijevode

Jednostavno i brzo objavi oglas s opisom projekta za koji tražiš prijevod ili pregledaj i pretraži oglase ostalih prevoditelja na koje se ti možeš javiti.

Mogućnosti za promociju

Na svom profilu predstavi se potencijalnim klijentima ili nam se javi radi oglašavanja svojih usluga na portalu Lingua Market.

Želim biti član. Zanima me cijena.

Sve informacije o cijenama članarine i načinima registracije možeš pronaći ovdje.